Lámete si hlavu s plánem HACCP? My věci zjednodušujeme, pomůžeme Vám nastartovat Váš podnik.
Zajistíme Vám: Aktualizace HACCP plánu, ověření funkčnosti systému HACCP, vnitřní audit provozovny a nejen to.
Naši klienti se o tom již přesvědčili.
Co je potřeba na vypracování dokumentace HACCP
- technologické postupy, popisy jídel a výrobků
- stanovení kontrolních bodů (CP)
- stanovení kritických kontrolních bodů (CCP)
- stanovení hodnot kritických mezí pro CP a CCP
- definování nápravných opatření pro každý CCP postup sledování CP a CCP
- sytém kontroly na ovládání rizik pro každý jednotlivý bod
7 principů HACCP
Přínosy HACCP
- jednoznačná identifikace a kontrola rizika zdravotní nezávadnosti potravin
- minimalizace možnosti výskytu zdravotně závadných potravin
- splnění legislativních požadavků na výrobce potravin
- vytvoření vhodného základu pro budoucí přechod firmy na mezinárodní standardy bezpečnosti potravin vyžadované retailovými řetězci – IFS, BRC, apod.
- věrohodné potvrzení funkčnosti a efektivnosti zavedeného systému nezávislou třetí stranou
- zvýšení důvěry veřejnosti a státních kontrolních orgánů
HACCP plán vhodný pro restaurace, stánky s rychlým občerstvením, potravinářské podniky, přepravní společnosti či jiné provozovny.
POZOR:
Předpracované systémy a software mohou posloužit jako vodítko, příručka však musí vycházet z konkrétních podmínek provozu!
Správnost systému
K ověření správnosti nastavení systému je třeba stanovit systém vnitřní kontroly a systém kontrol prováděných nezávislými osobami. V praxi to znamená pravidelnou kontrolu správnosti a pravidelnosti měření (sledování) a záznamů, kontrolu měřidel a poučenosti pracovníků, kteří sledování v kontrolních bodech přímo provádějí, vyvozování závěrů ze zjištěných skutečností, pravidelné přehodnocení, popřípadě úpravu systému a laboratorní kontrolu finálních výrobků.
Jak jednoduše získat HACCP?
- Zvolte níže „Chci svůj HACCP plán:“ my Vám zašleme Formulář, který vyplníte as potřebnými údaji o provozu a
- spolu s výrobním sortimentem (jídelní lístek, nabídkový list, apod.),
- výrobními postupy a
- půdorysem provozních prostor,
tyto dokumenty zašlete e-mailem.
2. nebo zvolte níže „Chci svůj HACCP plán:“ a do poznámky uveďte „Osobní návštěva“. Navštívíme vás a váš provoz osobně a vyřídíme vše potřebné na místě.
Chci svůj plán HACCP: